neděle 3. února 2008

Proč jsem zvolil formu weblogu? RSS služba!

Obdržel jsem dotaz: proč jste pro téma "satelitní digitální technika" volil formu weblogu?
Hlavním důvodem je skutečnost, že BLOGGER.COM ( na kterém weblog běží ), poskytuje komfort jak návštěvníkům stránky, tak správci stránky. Co Blogger.com nabízí:
- Systém blogger.com automaticky generuje XML soubory. Na www stránce weblogu najdete v levém sloupci ikonu označenou "RSS". Kliknutím na ikonu získáte URL adresu souboru, jejíž vložení do webové nebo desktopové čtečky RSS souborů ( na př.: Feed Reader ) Vám umožní snadněji sledovat novinky na stránce weblogu. (Více o složbě RSS na AKA-MONITORu.)
- Kliknutím na odkaz "Comments" pod kteroukoliv zprávou, můžete zobrazit existující odezvy nebo napsat svoji vlastní připomínku k textu zprávy. ( Pozn.: funkce dočasně vypnuta.)
- kteroukoliv zprávu můžete odeslat e-mailem na Vámi určenou adresu přímo ze stránky weblogu. Můžete tak snadno informovat své přátele o zprávách, které považujete za přínosné.
- design www stránky ( vybraný z nabídky šablon na portálu blogger.com ) umožňuje návštěvníkům snadnou navigaci v obsahu stránky
- blogger.com má úzký vztah ke Googlu, který automaticky přebírá adresy stránek s novými zprávami publikovaných v systému blogget.com. Stává se snadným vyhledání nejen weblogu, ale i jednotlivé zprávy.
- blogger.com podporuje fungování weblogu jako nástroje pro komunikaci v týmu. (Správce weblogu může přizvat k redakční práci další zájemce.)
- ke změnám, které usnadní práci správci obsahu, patří i existence tajné e-mailové adresy, vztahující se ke konkrétnímu weblogu. To umožňuje publikovat do weblogu nejen přes web, ale rovněž daleko snadněji zasíláním e-mailu s obsahem zprávy. (Poznámka: přijměte , prosím, omluvu za to, že takto zasílané zprávy mohou být bez diakritiky.)
Rád bych upozornil na skutečnost, že aktuální informace o novinkách v oblastech, kterým se věnují weblogy mého portálu ( http://weblogy.akamonitor.cz ), publikované na stránkách časopisů, případně i v knihách předních českých vydavatelství, můžete získat na specializovaných stránkách AKA-MONITORu:
- RECENZE knih na URL
http://ebooks.akamonitor.cz/recenze/
- aktuální informace o obsahu odborných časopisů najdete
na URL
www.akamonitor.cz/aktualni.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat